Thursday, November 12, 2009

Torsdag 12 november

Veckan har varit hård i nyporna. Sjuk i helgen. Sedan..
Måndag: En pytteliten bit av en tand lossnade och det blev besök hos tandläkare Susanne dagen därpå och en stor lagning som kostade 1200. (Jag får vara glad att det inte blev 6000:-!)
Onsdag: akutbesök hos öron-näs och halsdoktorn som spolade min bihåla för fjärde gången. Nu är det dags att gå till roten med det onda och ställa sig i kö till specialisttandläkare, för bihåleinflammatonen kommer från en tand, det är doktorn säker på.
Tisdag kväll: Mamma lyckas (det skulle hon inte kunna, trodde jag) sätta på ugnen sent på kvällen och där ligger saker som tar fyr och det blir kraftig rökutveckling och räddningstjänsten får rycka ut. Telefonsamtal efter att jag somnat och en natt med dålig sömn blev det.
Hon är lyckligtvis oskadd och vi hade turen på vår sida. Hon fick sova i annat rum en natt och lägenheten är nu återställd.
Jag har hitintills känt mig trygg i hur det ser ut runt min mamma. Men det här var jag inte beredd på. Nästa vecka åker jag dit och sen får vi ha något slags planeringsmöte.

Nu ska jag sluta beklaga mig. Jag ska nämligen vara (tjänst)ledig i två veckor så det är inte synd om mig egentligen även om de sista dagarna varit s-k-i-t.
Det gäller att tänka här och nu och inte fokusera på tråkigheter har jag bestämt. Ska läsa Anna Kåvers bok "Himmel, helvete och allt däremellan". Plus engelska och barn- och ungdomslitteratur. Och se på film.. Och..

Prydnadskålen lyser upp med sina krispiga färger.

No comments: